Noutati

Conferinţa Naţională extraordinară 17 octombrie 2014

În data de 17 octombrie 2014 se va organiza Conferinţa Naţională extraordinară a experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, pentru alegerea preşedintelui Consiliului Superior al CECCAR.

Declaraţiile de candidatură pentru funcţia de preşedinte al CECCAR, completate la toate rubricile potrivit reglementărilor Corpului, se depun sau se trimit la aparatul central al Corpului, până la data de 27 septembrie 2014

                                                                                                                   Declaratie de candidatura
> 21.09.2014 Ziua Nationala a Contabilului Roman
> 06.08.2014 Dosarul de inscriere la examenul de acces la stagiu
> 06.08.2014 Ghidul de pregatire pentru examenul de acces editia 2014
 > 21.07.2014 Proprietarii companiilor şi fondurilor de investiţii vor fi listaţi în registre publice în statele membre
 > 21.07.2014 Material spalare bani (2)
 > 21.07.2014 Material spalare bani (1)
 > 21.07.2014 Comunicat de presa  - Proiectul de ordin al ministrului finanţelor publice pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2014 a operatorilor economici
> In perioada  21.07-08.08.2014 auditorul de calitate al filialei este in concediu.
Membrii care in acesta perioada au de depus la instantele de judecata expertize contabile,sa intreprinda toate diligentele pentru a le definitiva in timp optim,astfel incat sa poata veni cu acestea la compartimentul de audit de calitate pentru a putea primi viza si pentru a le depune la instanta asa cum prevede in Norma  profesionala 35
7 Iulie 2014 - Curs de pregătire pentru examenul de acces la stagiu
    Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România - Filiala Prahova organizează cursul de pregătire pentru examenul de acces la stagiu  începând cu data de 7 iulie, ora 16.00, în sala de curs a filialei.Graficul cursului este disponibil la categoria “Accesul la profesie”. Persoanele care doresc să participe sunt rugate să confirme prezenţa la telefon 0244.512268, interior 2 sau pe mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
26 Iunie 2014 - Seminar “Tinerii antreprenori din IMM-uri un factor potenţator în evoluţia economică”
     Seminarul este organizat de CECCAR filiala Prahova în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Prahova, Oficiul Teritorial pentru IMM, Universitatea de Petrol-Gaze Ploieşti, Facultatea de Ştiinţe Economice în data de 26.06.2014 la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova în sala Europa începând cu orele 10.00.
19 Iunie 2014 - Seminar “Expertiză pentru afacerile mici din România. BERD ajută IMM-urile să crească”
    Seminarul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova în colaborare cu BERD la sala Europa pe19 iunie 2014 la care se vor aborda teme precum:  consultanţa profesională pentru IMM-uri pentru atragerea de finanţări BERD si managementul financiar-contabil pentru IMM-uri.
17 Iunie 2014 - Seminar de instruire “Lecţiile ultimilor ani de criză în România”
    Seminarul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, în colaborare cu Deloitte şi CECCAR Prahova pe 17 iunie 2014, orele 10.00, la sala Europa a Camerei de Comerţ şi Industrie.Seminarul va prezenta instrumentele prin care statul roman încearcă să vină în sprijinul IMM-urilor prin stimularea investiţiilor. Implementarea acestor instrumente este realizată prin intermediul serviciilor furnizate de CECCAR.
 
Lansare Standardul profesional nr. 35
 
                                                            
A fost tipărit Standardul profesional nr. 35 EXPERTIZELE CONTABILE – Ghid de aplicare – Ediţia a VI-a, revizuită şi actualizată
            Una dintre activităţile de bază ale experţilor contabili, desfăşurată pe parcursul a peste 90 de ani de existenţă a profesiei contabile din România, o constituie efectuarea expertizelor contabile dispuse de organele judiciare ori solicitate de persoane fizice sau juridice în condiţiile prevăzute de lege, ca, de exemplu: expertize la cerere, expertize contabile judiciare în cauze civile, penale sau ale dreptului muncii, expertize de gestiune, de management, financiar-contabile, fiscale şi altele.
            Expertiza este prin excelenţă o lucrare personală şi critică, ce cuprinde nu numai rezultatul examinării faptelor din punctul de vedere al exactităţii formale şi materiale, ci şi părerea expertului cu privire la cauzele şi efectele în legătură cu obiectul supus cercetării sale.
            Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, care, potrivit legii, asigură buna desfăşurare a activităţii experţilor contabili, a reglementat această activitate de bază elaborând Standardul profesional nr. 35: Expertizele contabile, care, alături de Ghidul de aplicare şi Normele generale de bază aplicabile tuturor misiunilor expertului contabil, se regăseşte în această lucrare, ajunsă în prezent la a VI-a ediţie.
 
 

2014  CECCAR Prahova   globbersthemes joomla templates